Oscee-blog

Jól megmondom!

Blue Jasmine (Blue Jasmine, 2013)

| 0 comments

Review of: Blue Jasmine

Reviewed by:
Rating:
3
On 2014. május 3.
Last modified:2014. május 3.

Summary:

Cate Blanchett új életet kedz San Franciscoban - kár, hogy a prezentáció kicsit lapos.

Egy komolyabb darab Woody Allentől – bár hangulatában meglehetősen  más, mint az előző filmje, nekem amaz, a To Rome with Love jobban tetszett. És nem csak azért, mert az sokkal mókásabb, vidámabb volt.

Főhősünk élete épp válságban van, ami ezúttal egy családi drámában csúcsosodik ki, miután San Franciscóba költözik húgához azon szándékkal, hogy új, tiszta lappal ugorjon neki ismét ennek az élet nevű játéknak. Cate Blanchett nagyszerűen alakítja a kicsit irritáló, de ugyanakkor mégis könnyen megsajnálható, kicsit fura természetű főszereplőt. Viszont összességében szerintem a karakterek kidolgozatlanok, felületesek – nem sikerült igazán egyikőjüket sem megkedvelnem, vagy együtt éreznem velük. Márpedig egy családi drámánál ez nagy negatív pont.

Részben emiatt (és mert a történet is, a karakterekhez hasonlóan, picikét sekélyes) nem tartom túl jó filmnek a Blue Jasmine-t. Egynek jó, kellemes film, de számomra kicsit csalódás volt, és inkább csak egy korrekt iparosmunkának érzem, mint egy igazán jó filmnek. Allentől ennél többet várnék… De Cate Blanchett alakítása miatt mindenképp megéri megnézni még így is.

6/10

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints