Oscee-blog

Jól megmondom!

47 Ronin (47 ronin, 2013)

| 0 comments

Review of: 47 Ronin

Reviewed by:
Rating:
2
On 2014. május 2.
Last modified:2014. május 2.

Summary:

Keanu a középkori japánban bohóckodik. Fogyasztása ellenjavallott.

Keanu Reeves középkori Japánba helyezett szamurájos mókája tavaly év végéről. Magam sem tudom, hogy mire számítottam, mikor leültem elé, de a végeredményben már biztos vagyok: szar.

Oké, túllépek a japán-amerikai nyelv/rassz/kultúra keveredésen. Ami mondjuk eléggé röhejessé teszi a filmet – de nem meglepő, hogy ebben a műfajban csak a japánok tudnak bármi hangulatosat alkotni. Kár, hogy ezen túl a történet is meglehetősen esetlen, meh meh hátán, miközben nézed a filmet. És csak várod, hogy vagy legyen már vége vagy legyen végre egy jó harcjelenet. Utóbbiból van pár, de azért annyira az sem jók. De az egészre a pontot Keanu Reeves amatőr játéka és a szánalmasan szar CGI teszi fel. Bosszúfilmnek, fantasynek és akciónak is gyenge, szépen beleesett a három szék köz.

És ehhez tegyük hozzá azt is, hogy mindezzel egy tradicionális, fontos japán legendát gyaláz meg [wiki link]. De legalábbis képtelen felnőni hozzá. Számomra karcolta az időpazarlás fogalmát. Hatalmas bukás volt, szóval szerencsére hasonlóra mostanában nem kell számítani a Universaltól.

3/10

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints