Oscee-blog

Jól megmondom!

300: Rise of an Empire (300: A birodalom hajnala, 2014)

| 0 comments


Reviewed by:
Rating:
4
On 2014. április 24.
Last modified:2014. április 24.

Summary:

Folytatódik a hentelés - ezúttal a tengeré és a csatahajóké a főszerep. Meg Eva Green 3D-s melléé.

Azon filmek egyike, amikből még csak előzetest vagy plakátot sem néztem, hisz tudtam, úgyis megnézem moziban. Így hát kicsit meg is lepődtem, hogy CSATAHAJÓÓÓÓK!

Mozi előtt megnéztem az első részt (közvetlenül előtte, majdnem el is késtem  miatta), így könnyen össze tudom hasonlítani a kettőt. És az az igazság, hogy a Rise of an Empire nem sokkal gyengébb az első résznél. Pedig annak nagy rajongója vagyok, fel is voltam készülve, hogy méltatlan folytatást fogok kapni. Szerencsére ez nem történt meg. Meglehetősen tetszett ez is – gyermeki énem végtelenül élvezte a hajócsatákat. Ugyanakkor a történet kicsit gyengébb, mint az előző film esetében és a hangulat is kicsit felvizezett: az első rész szenzációs képregényhangulatát esélye sem volt reprodukálni és sokat veszített magasztos misztikumából az ellenfél illetve maga a csata.

Pár bugyuta jelenet azért szálkát hagy az ember szemében (pl. a hajón lovaglós), de igen is látványos és izgalmas film a Rise of an Empire. És meglehetősen véres is, nem spóroltak vele a készítők, repülnek a végtagok, belek, minden. Talán ott csúszott el a dolog, hogy a folytatást már nem Snyder rendezte (csak producer volt) – kicsit mintha iparosmunka folytatásként kezelte volna a stúdió.

Összességében bőven elmarad az első résztől, de még így is jó darab. Már amennyiben darabolós-csatahajós látványfilmre vágyik az ember fia. És ezúttal a 3D se nagyon zavart (eredeti nyelven nem volt 2D vetítés).

7/10

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints