Oscee-blog

Jól megmondom!

Hodejegerne (Headhunters, Fejvadászok, 2011)

| 1 Comment

Review of: Fejvadászok

Reviewed by:
Rating:
4
On 2012. július 30.
Last modified:2012. július 30.

Summary:

Roger mellékállásban festménytolvaj, hogy el tudja látni az asszonyt kellő mennyiségű pénzzel - ám ezúttal nagy szarba kerül.

Ismét egy ütős skandináv film, az idei (magyar) mozis termés eddigi egyik legjobb filmje. A norvégoknak sikerült összehozni, ami az amerikai krimi-thrillerekből manapság eléggé kihalt: egy mókás, tökös, pörgős filmet a műfajban. Ugyan jó skandináv filmhez méltóan van egy kis szürreális felütése, ha az ember azt is élvezni tudja, bizony egy nagyszerű filmélményben lesz része.

Ügyesen kelti a feszültséget Morten Tyldum rendező, s bár a történet maga nem feltétlenül világverő (logikailag gyenge lábakon áll itt-ott), de mindenesetre jól kidolgozott, ütemes és igazából fordulatos is. Kis skandináv humorral és vérrel fűszerezve, jól teljesítő színészekkel előadva egy jó kis képrablós-üldözős akció-krimi-thriller hibridet kapunk, nem a már-már megszokott egysíkú tengerentúli karakterekkel és történetvonallal. Igazi nyugati stílusú high-profile film, a két mozis kultúra előnyét elegyítve, vérprofin előadva.

8/10, de fixen újranézős

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

One Comment

  1. lassan elmondhatjuk ezekről a skandináv filmekről, hogy nem is olyan meglepő, h mennyire jól sikerültek
    nem tudom, másodjára mennyire lesz meghökkentő, de az biztos, h szórakoztató lesz

Írd a dobozba és kattints