Oscee-blog

Jól megmondom!

Moonrise Kingdom (Holdfény királyság, 2012)

| 0 comments


Reviewed by:
Rating:
4 Stars
On 2012. június 24.
Last modified:2012. június 27.

Summary:

Wes Anderson ismételten tanúbizonyságot tesz hogy az elméje kreatív módon bomlott meg miközben Bruce Willis soha nem látott piti rendőrszerepben brillírozik.

Az az igazság, hogy Wes Andersonnak még csak egy rövidfilmjét láttam, szóval ezzel a filmmel elvesztettem ezirányú szüzességemet.

És ehhez méltóan kellemes, de itt-ott váratlan, furcsa, meglepő volt. Valamit ugyanis szívhatott a stáb, mikor papírra majd filmre vetette ezt az elszigetelt, szürreális, már-már életképtelennek tűnő világot. Egy kis szigeten vagyunk, ahol épp az évszázad vihara kezd kitörni, de a fókusz igazából a gyermeki szerelmen és kalandvágyon van, két elszökő fiatal képében. Mindeközben a film jól elhelyezett, stratégiai humorbombákkal operál, amik néhol ártatlan humormorzsák, máshol keményen betalálnak a feketelevesbe.  Ja, és mindemellett van egy pöpec narrátorunk is, akit igazából nem tud sehova elhelyezni a néző, de ennek ellenére (vagy épp ezért?) nagyon jól működik.

Itt-ott van talán kisebb üresjárat vagy lelassuló történet, de a film igazából végig egészségesen elborult, néhol már-már művészien szürreális. A narrátorhoz hasonlatosan a kamerakezelés is furcsa, de jól működik, talán jól adja alá a lovat a nagyszerű színvilág. És a telibetalált karakterek – Bruce Willis és Bill Murray csillagos ötös. Érdemes egy próbát tenni vele, maga a film, nem annyira tömény, mint az előzetes – aki a stílust szereti, ezt egyenesen imádni fogja.

7/10 

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints