Oscee-blog

Jól megmondom!

prometheus_15_0

Prometheus (Prometheus, 2012)

| 0 comments

Review of: Prometheus

Reviewed by:
Rating:
4 Stars
On 2012. június 17.
Last modified:2012. június 17.

Summary:

Honnan indult az Alien saga? Hogy néz ki egy klasszikus sci-fi horror világa 30+ év múlva újra gondolva? Charlize Theron miért nem öregszik? Nem kapunk minden kérdésre választ...

Vártuk – nem kicsit, nagyon. Aztán megjöttek az első vélemények, miszerint elég gyengus lett. Aztán megnéztem (2D-ben, angolul), és bár jórészt igazat tudok adni a fanyalgóknak, szerintem abszolút nem vészes a film. Az eredetihez azonban ne tessék mérni, a sci-fi horrorból átmozogtunk a 2000-es évek sci-fi blockbusterének témakörébe, ami látványban persze odacsap, tartalomban meg ízlés kérdése (de talán kijelenthetjük, hogy kicsit kevesebb).

Az viszont igaz, hogy ezer sebből vérzik a film. Scott már nem a régi, de a nagyobb baj, hogy Lindelof írta, akinek – mint ismerjük – hiába vannak jó ötletei, azok vérszegényes, sánta egésszé állnak össze. A Prometheus sztorija is lyukacsos, mint a Pannónia sajt, főszereplőink gyakran épp annak mondanak ellen, amit a józan ész diktál. Ugyanakkor van pár jól összerakott jelenet, és látványban, animációban is ott van a szeren a film (oh, a nyitó jelenetsor de csodaszép techdemó!).

Mondjuk azt, hogy kapufát lőtt a film (ha már foci EB van), és pont azon hasal el, ami igazán időtállóvá tehetné, a történetmesélésen. És még választ sem kapunk egy csomó kérdésre, amire vártunk volna…

7/10

(p.s.: én egy szál Prometheus anyagot sem fogyasztottam a legelső pár másodperces teaseren kívül – nem lennék meglepődve, hogy aki megnézte az összes trailert és szirszart, lelőtte magának a jó jeleneteket)

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints