Oscee-blog

Jól megmondom!

The Fighter (A harcos, 2010)

| 0 comments

Review of: A harcos

Reviewed by:
Rating:
4 Stars
On 2012. március 1.
Last modified:2012. június 17.

Summary:

Christian Bale és Mark Wahlberg David O. Russell rendezésében elmeséli nekünk a Ward-Eklund boxoló testvérek történetét.

Erre is még február elején kerítettem sort, a Warrior után, ami talán kicsit csökkentette fényét. Persze még így is nagyon jó film, de annak energetikusságát, hangulatát ezen nem éreztem.

Cserébe van egy ismét elképesztő Christian Bale és egy ezúttal megtörtént eseményeket feldolgozó történet. A családi szálak érdekesek, de szerény véleményem szerint még jobban sült volna el a film, ha azokról egy kis hangsúlyt áthelyeztek volna a bunyókra. Mert ahhoz képest, hogy hosszú a film, box relatív kevés van benne, számomra ez kis hiányosság. Viszont a tévés / dokumentarista stílus (kameramunka) nagyon ügyes lett, plusz pont érte.

Kár, hogy engem nem hat meg az “igaz történet” plecsni, ugyanis attól még nem lesz kiemelkedő s a sztorit már láttuk máshol, jobban (igazából a Warriorral akár több párhuzamot is lehet vonni, ha erőlteti az ember, mindben amaz jobb kicsit). De persze még így is erősen ajánlott, nagyon jó darab, de készüljünk fel rá, hogy nagy bunyós akció helyett inkább doku stílusú családi dráma a Fighter.

8/10

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints