Oscee-blog

Jól megmondom!

Pilot: House of Lies 1×01-03

| 0 comments

Nem kimondottan pilot poszt, inkább sorozatkezdés poszt, de úgyis blogtúladagolást tervezek a következő pár napra, szóval nem látom értelmét egy epizódról fecsegni.

Szóval elindult az új Showtime sorozat, ami a Californication melletti slotba került – és egész jó számokat produkálva egyelőre nézettebb is, mint Hank Moody története. A pilot, ahogy a lenti kép is ábrázolja, pontosan úgy indul, mint egy átlag Showtime sorozat: meztelen emberekkel a nyitőképernyőn. És ezzel összecsengően szókimondó és bevállalós is, s mi ugye pont ezért szeretjük a Showtime-ot. Na jó, azért annyira nem vad, mint a Californication – ezúttal egy “tanácsadó” csapat van a főszerepben, nagyjából az egy-epizód-egy-tanácsadós-sztori formátumban, kicsi családi történetvonallal fűszerezve, fél órás adagokban.

Don Cheadle mindjárt felébred

És hogy miben adnak tanácsot főhőseink? Hát bármiben, amiért pénzt kapnak és esélyes, hogy még évekig adhassák a tanácsot az adott cégnek, vaskos összegekért. Kicsit szatirikus, kicsit behind the scenes. És itt jön a képbe a sorozat trükkje: a főhősünket megtestesítő Don Cheadle ugyanis rendszeresen töri a negyedik falat. A kép néha megmerevedik és Don elmagyarázza nekünk nézőknek a szakszavak jelentését illetve, hogy épp az imént mekkorát is kamuzott.

Ez a trükkös és kicsit szokatlan elbeszélésmód adja a sorozat érdekességét és humorforrásainak egy részét, e nélkül inkább csak középszerű lenne. Így viszont elég érdekes – de számomra hosszú távon ennél több kéne. Talán ha a karakterek jobban felépülnek, a későbbiekben érdekesebbé válik a sorozat, meglátjuk milyen irányba terelgeti a Showtime. Apropó karakterek: Kristen Bell \\o/ Már csak miatta is érdemes egy próbát tenni a House of  Lies-szal.

7/10 

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints