Oscee-blog

Jól megmondom!

Zenehallgatási statisztikáim – 2011

| 0 comments

Lecsóba is csapnék, a top album és top előadó listám így alakult az előző évben:

Igen, puhulok, Katy Perry és Avril Lavigne az éves listán :) Az új Hollywood Undead album meg ennyire tetszett, talán augusztusban hallottam először, az év hátralevő részében elég sokat hallgattam, mint a mellékelt ábra mutatja. Daft Punk meg kb. csak azért került fel a listára, mert a Tron: Legacy OST albumán nagyon sok szám van.

De mert statisztika-freak vagyok, ne álljunk meg csak egy-egy puritán listánál. Itt egy idővonal, ami azt mutatja, tavasszal milyen sok zenét hallgattam néha, valamint hogy nyáron néha meg napokig semmit:

Ez pedig azt a logikus tényt mutatja, hogy hétvégén több zenét hallgatok délutánonként, mint hétköznap és vice versa:

Ezen az érdekes diagramon pedig azt látjuk, hogy a top40 előadóm alapján leginkább egy 22 éves, inkább nő, mint férfi zenehallgató ízlésével rendelkezek:

 

Jól látszik, hogy a férfiasságomat a Metallica, a magyar (=ír) kocsmazene, egy szabadúszó elektronikus zenész és a belarusz keményrock menti meg. És ha már műfajoknál járunk, az meg így alakult:

Meglátjuk mit hoz 2012 – 2011-ben minden valószínűség szerint jóval kevesebb albumot hallgattam meg, mint mondjuk 2009-ben, számszerű adatot nem tudok ugyanis ezt a listát egy darabig szorgosan frissítettem, aztán tavaly év elején leálltam vele. De idén ismét fogom. Vagy nem.

Az biztos, hogy a last.fm előfizetés egy dicséretes tett volt még valamikor márciusban, havi 3 dolcsiért olyan előadókat hallgathatok, akik fixen tetszeni fognak és ezt leszámítva soha nem is hallanék róluk. Mielőtt előfizettem volna, 7-800 különböző előadótól hallgattam zenéket (~4 év alatt), hamarosan ez a szám átlépi az 1800-at. Lájk.

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints