Oscee-blog

Jól megmondom!

TRON: Legacy (Tron: Örökség, 2010) – IMAX

| 0 comments

A premier után nem sokkal néztem meg – persze IMAX-ben. Kár, hogy szinkronizált volt, valamint technikailag se a legjobb ez az Aréna Pláza mozi, a kép több helyen is foltos (“piszkos”) volt, és egyszer pár másodpercig a jobb szem képe is kimaradt.

És szerintem maga a 3D sem ad annyit a hangulathoz, mint amekkora hírverést kerítettek köré. Lehetne ezekből a 3D jelenetekből több is, ahol meg van, ott csak a közeli tárgyaknál és mozgásoknál volt érezhető, a gradiózus látványoknál és a pár méternél távolabbi cselekménynél szerintem tökmindegy, hogy hány D (a való világban játszódó jeleneteknél meg inkább szar).

A cselekmény meg szerintem teljesen az első részre hajaz: vannak jó akció- és látványjeletek, de a történet maga elég szürke és felejthető. Sőt, maga a háttérsztori és a technikai “magyarázat” sokkal inkább félvállról van véve, mint a klasszikusban. Cserébe a látvány hasonlóan nagyszerű (3D-től függetlenül!) és ehhez még hozzájön a Daft Punk zseniális filmzenéje, ami egyértelműen a film legjobb dolga.

7/10

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints