Oscee-blog

Jól megmondom!

Pilot: Terriers 1×01-03 (FX)

| 0 comments

Igazából nem is a pilotról, hanem kapásból az első három részről írok, s ennek nagyon egyszerű oka van: annyira nagyszerű a sorozat, hogy mikor a minap nekiálltam, rögtön három részt megnéztem belőle.

Az FX kábelcsatorna szatirikus nyomozós dráma-vígjátéka. Nyomozós, hisz a két főhősünk kicsit hendikepes, de kreatív önjelölt magánnyomozó, és vígjáték, s nem csak azért, mert nyomozásaik során nem egy hasfalszaggató egysorossal nevettetik meg a nézőt, hanem mert gyakorlatilag a két figura önmaga paródiája is.

Három rész alapján pont azt a formulát követi a sorozat, amit én kedvelek: egy fő, évadon átívelő nyomozási szál, ami mellett hosszabb-rövidebb ügyeket oldanak meg a főhőseink és persze közben a magánélet is rendesen belekavarodik a képbe. A két karakter és a két színész is A+ eddig, a sorozat kimondottan tetszik, fix nézős – főleg, hogy a 3. rész akkora cliffhangerrel végződött, hogy fájt nézni. Kár, hogy úgy néz ki, nem lesz hosszú életű sorozat :(

És persze hatalmas plusz pont a nagyszerű és gyönyörű színész, Laura Allen miatt, akit a The 4400 óta nem láttam (s eszembe juttatta, hogy így 3-4 év után is mennyire hiányzik az a sorozat).

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints