Oscee-blog

Jól megmondom!

Új PC

| 1 Comment

A címben látható esemény miatt tűntem el a közösségi hálókról és innen az elmúlt napokban – vásároltam egy asztali gépet. És ez kicsit időigényes, 100 gigákat mozgatok ide-oda, rendszert és programokat telepítgetek, aztán meg kipróbáltam pár játékot, hogy hogy is futnak az új vason (egész jól).

Mióta hazajöttem Amerikából, rájöttem, hogy nincs már szükségem a laptopra. Pontosabban az új telefonomnak köszönhetően internetezni tudok már bárhol, emiatt felesleges egy X kilós laptopot cipelnem. Másrészt meg ugye egy 2-2,5 éves laptop teljesítménye nem az igazi. De a legfőbb irritáció talán a monitor mérete volt, 15 inchen elférni őrület, a Visual Studioban alig látszik 30 kódsor (tipp, amúgy gőzöm sincs), ami mondjuk egy 1500 soros kódnál szar. Meg hát ugye egy ugyanolyan teljesítményű asztali azért jóval olcsóbb, mint egy laptop.

Most boldog vagyok 22 inchen, valami ilyesmi lehet az is, mikor az ember egy 26 négyzetméteres lakásból egy 80 négyzetméteresbe költözik :) Cserébe viszont csóró vagyok, míg el nem adom a laptopom, ami már kicsit kopottas állapotban van sajnos.

A paraméterek amúgy:

  • Gigabyte EP43-DS43 alaplap
  • 2 GB 1066 MHz GeIL Black Dragon RAM (ez mindenképp bővítésre kerül később, 4 GB ma már szükséges)
  • 2,66 GHz Intel Quad processzor (Q8400)
  • Gigabyte GeForce GTS 250 1GB DDR3-as videokártya

Ha már úgy is F1 hétvége van, megyek és ki is próbálom az F1 2010 játékot, így a “reggeli” kávé mellett.

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.