Oscee-blog

Jól megmondom!

비몽 (Bi-mong, Dream, -nincs magyar cím-, 2008)

| 0 comments

Sajnos ezzel a filmmel kicsit romlott nálam Kim Ki-duk mérlege, a Bin-Jiphez és a Shi Ganhoz hasonlatosan csak mérsékelten tetszett. A rendezés ezúttal is jó, azonban nem kiemelkedő – és sajnos sem a történet, sem a hangulat, sem a színészek nem tudnak annyit hozzátenni, hogy kimozduljon a csak simán jó kategóriából.

A koncepció érdekes, ötletes, a megvalósítás maga már inkább kicsit unalmas. Legalábbis számomra elég gyorsan ellaposodott kicsit a film, és a főhőseink reakcióit se értettem mindig. Ettől függetlenül nagyon érdekes tanulmány egy szerelmi négyszögbe kavarodott misztikumról, ahol az álom keveredik a valósággal és a valóság befolyásolva van az álom által. Van pár nagyon ügyesen megoldott jelenet (pl. veszekedés a mezőn) és nagyon tetszett a film legelejétől hangsúlyozott kontraszt a két főhős között (a fekete-fehér színválasztástól az egyik karakter függönyök általi kitakarásáig).

Ügyes próbálkozás, de nálam nem talált be. A stílus és/vagy a koreai filmek kedvelőinek ettől függetlenül kötelező darab, hisz Kim Ki-duk egy zseni.

6/10

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints