Oscee-blog

Jól megmondom!

9 (-nincs magyar cím-, 2009)

| 0 comments

Az első előzetes óta nagyon vártam ezt a Shane Acker-féle posztapokaliptikus animációs filmet. Akkoriban gyorsan meg is néztem az eredeti rövidfilmet (ennek remake-je, továbbgondolása ez a film), ami nagyon tetszett. Ez azonban kicsit csalódás volt.
Nagyon jó múvi, de a kisfilm jobb volt – ez kevésbé intenzív, és ahhoz képest, hogy mennyivel hosszabb, nem kapunk annyival több háttérinformációt. A leggyengébb viszont a vége: sikerült összehozni egy hollywoodiasított happy endet, én azért azt hittem/reméltem (még a film közben is), hogy valami ütősebb finálét kapunk.
No de hagyjuk a negatívumokat, hiszen ezeket leszámítva nagyszerű a film. A posztapokaliptikus világ iszonyú jól van kidogozva, a látványvilág nagyon részletes és impresszív, még ennyi pénzből is. Maga a világ, helyszín és karakterek meg teljesen egyediek, öröm látni ilyen kreatív munkát. Van pár odacsapós jelenet akár akció- akár párbeszéd-vonalon, valamint nagyon kemény mitológiai és vallási kiutalgatások vannak itt-ott, talán még több is, mint amennyit észrevettem.
Hiányoltam az ennél feszültebb hangulatot, és pár háttérinfót, de így is nagyon jó film. No meg kicsit több élet kellett volna a szinkronhangokba, talán ez is rontott a beleélésen. Abban viszont teljes mértékben biztos vagyok, hogy nem lesz populáris…

7/10

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints