Oscee-blog

Jól megmondom!

Gary Unmarried s1

| 0 comments

Nemrég darálgattam, kellemes napi 3-4-5 epizód sebességgel – és erre tökéletes sorozat. A következő évadot is valószínűleg ilyetén formában nézem, ahogy a HIMYM, ez is leginkább tömör adagokban élvezetes – és persze nem is tökéletes, hogy tűkön ülve várjak egy-egy epizódot.
Az elején kicsit laposan indított, talán az első kettő volt a leggyengébb az egész évadban. Viszont a negyedik rész környékén elkezdett beerősíteni, s onnan az évad közepéig folyamatosan egyre jobb részeket kaptunk. Ebből kifolyólag főként az évad közepe illetve második fele tetszett a leginkább, itt nem volt híja a fetrengős-sikogatós poénoknak sem, ami bizony nagy plusz pont.
Kb. az egész sorozatot Gary viszi a hátán – amivel semmi gond nincs, mivel nagyon jó karakter, és egyébként is, konkrétan maga Jay Mohr miatt vettem tervbe, hogy nekiállok a sorozatnak. Persze a többi karakter se rossz, Vanessa bejövős volt, de a legjobb supportot mindenképp a fia vagy az apoósa tolta Gary alá – ritkán szóltak, de akkor nagyot! De alapvetően a többi szereplővel se volt semmi gondom, sőt igazából mindennyiuk jól lett megírva. Maga a sorozat meg nem találja fel a spanyolviaszt – kevés helyszínes családi dráma egy elvált párról és a famíliáról. Helyenként sablon karakterekkel, helyenként sablon poénokkal – de ezek sehol se csapnak át negatívumba, a forgatókönyvírók jó munkát végeztek. És sokat javít a képen, hogy nem csak elcsépelt helyzetkomikum van, hanem a szereplők többsége tisztességgel szórja a poénokat is.
A vége kicsit béna volt, legalábbis az utolsó rész, de nem volt vészes az sem. Talán a 10-15(+18) részek voltak a legjobbak.
Én biztosan meg fogom nézni a következő évadot is, és ezzel ez lesz a második sitcom (a HIMYM mellett), amit nézek – pedig mikor nekiálltam, nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. Gary rulz :)

7,5/10

Korábbi Gary bejegyzések: pilot, 1×02-06, 1×07-16

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

Írd a dobozba és kattints