Oscee-blog

Jól megmondom!

Kocka trilógia (Cube (A kocka), Cube 2: Hypercube (Kocka 2: Hiperkocka), Cube Zero(Kocka 3.), 1997, 2002, 2004)

| 4 Comments

Lényegesen jobb, mint a Lény trilógia volt :)
Eddig még csak az elsőt láttam, őszintén megvallva a másik kettő esetében sokkal rosszabbra számítottam, nagyon kellemes csalódás volt mindegyik film – sztoriban is, a második pedig látványban is. Kár, hogy csomó helyen az elsőt ismétlik, több eredetiséggel még jobbak lehettek volna. Egyben fogyasztva a három filmet egész kemény menet :)
Érdekes a globális sztori, nekem nem is egészen tiszta.

Spoiler! Mutasd (klikk)

Kellemes trilógia, egész jó és egységes koncepció alapján. Következő trilógia project asszem a Sikoly lesz…

Pontszerűleg rendre
8/10
7/10
7/10

Első azért kapott többet, mert ő fektette le a kult-alapokat :) (és azért hajszállal jobb is)

Author: Oszkár Józsa

Bloggazda. Informatikus, lázadó, álmodozó, fáradt. A blog mellett a twitteren is koptatja a száját.

4 Comments

 1. Hmmm…Szerintem a Kocka trilógia nagyon ratyi.
  Én nem is mondanám rá azt, hogy “horror”…
  Lehet, hogy van benne egy két undorító dolog…
  A 2. nagy baromság. A 4. dimenzió az idő. Dehát, izlések és pofonok…

 2. Figyelj szerintem igazad van izlések és pofonok…
  de ez nem csak egy sima horror amibe ölnek meg folyik a vér és körömcsipesszel kell felbontani más embert hogy kijussanak… ez egy sci-fi is amibe az érdekesség a lényeg … dehát izlések és pofonok

 3. hali nekem anno nagyon teccet mindegyik kocka bár az igaz hogy az elsö halszálnyival jobb volt a második meg kicsit érthetetlen de azért még mindig jo szájizzel veszem elö öket :)

 4. No, még csak most akadtam rá erre a blogra, jó pár év késéssel, úgyhogy előre is elnézést…!

  Szóval. Nekem tetszett a Kocka. Igazság szerint nagyon kevés olyan film készül manapság, ami nyomot képes hagyni bennem. A horrorok végképp. A szemem nem rebben, ha valakit premier-planban trancsíroznak fel a szemem előtt. Immúnis lettem rá, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. A Zs kategóriás horrorfilmek nagyon lerántották a műfaj becsületét. Pedig a jó horror a félelemmel manipulál, nem a hektó vérrel. A Texasi láncfűrészes, meg a Halál ezer arca és hasonló művek kiábrándítóak. Így fenntartással nézek meg egy horrort.

  A Kocka sorozatra tavaly találtam rá, és egymás után meg is néztem mind a hármat. Egyből megfogott benne valami. Azt mondhatnám a filmre, hogy bizarr. És ettől jó. Az első rész után tudtam, hogy érdemi magyarázat nem fog a többi részből sem kiderülni, de nem is az a lényeg. A film bizarr, és baljós. Számomra egy kicsit ijesztőbb, ha elmebeteg emberek helyett lélektelen gépek, automaták gyilkolnak. Egy embernek elvileg van lelke, de a fűrészgépnek nincs.

  A Kocka sorozat az a fajta film, amit szívesen nézek meg többször is akár. Nagyon kevés ilyen film van. Én jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti az elvont és bizarr, lélektanra épülő thrillert/horrort, mert ez a sorozat az.

Írd a dobozba és kattints